O Biblie pentru un comentator

imaginea utilizatorului Serafim
Versiune pentru tipărire
Your rating: None Average: 5 (151 votes)

M-am bucurat mereu de faptul că pe acest sit apar de obicei comentarii la obiect, scrise îngrijit și de o lungime considerabilă. Așadar m-am gândit să premiez un comentator. Toată luna februarie a anului curent, adică începând din data de 1 și până în 28 (inclusiv), fiecare comentariu semnificativ făcut pe acest sit vă aduce șansa de a câștiga o biblie de voiaj. O biblie și nu altceva pentru că cercetarea Scripturilor este datoria fiecărui creștin. Sau, cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur în Omilia XIII, tâlcuiri la Epistola a doua către Corinteni: „Lăsând la o parte ce gândește cutare sau cutare, toate să le cercetați și să le căutați în Sfintele Scripturi, și, găsind acolo adevărata bogăție, pe aceasta să o vânăm, ca astfel să ne bucurăm și de veșnicele bunătăți”.

Poate unii vor spune că nu toți cei care comentează aici sunt creștini sau ortodocși dar eu spun că toți sunt ai lui Hristos, doar că poate n-au aflat încă și se cred atei sau sectari sau de alte neamuri. Cât încă mai respiră, mai au timp. Dacă nu doriți să primiți o biblie ortodoxă, abțineți-vă de la comentarii pentru o lună.

Pentru a fi considerat semnificativ un comentariu trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
- să aibă minim 10 cuvinte (preferabil mai mult);
- să se refere la subiectul tratat în articol (este FOARTE indicat să citiți articolul înainte de a-l comenta);
- să aducă un punct oarecare de vedere care să arate că ați citit articolul și eventual și celelalte comentarii existente la articolul pe care îl comentați;
- să nu fie în cea mai mare parte un simplu citat, sau o ușoară modificare a altui comentariu;
- să fie scris pe cât posibil corect;
- să păstreze un ton decent de adresare.

Comentarii de genul „LOL”, „bine scris”, „like”, „vai ce frumos ai scris” sau altele asemenea au șanse minime să fie aprobate, cu atât mai puțin să participe la „concurs”. Am scris concurs între ghilimele pentru că de fapt este mai degrabă un soi de tragere la sorți. Voi pune toate comentariile din luna februarie a acestui an în ordine și voi trage unul la sorți iar autorul comentariului ales va primi biblia de voiaj. Așadar mai multe comentarii înseamnă mai multe șanse ca această carte să ajungă la dumneavoastră și nu la altcineva. Comentariile mele se exclud din oficiu. În cazul în care nu voi reuși să-l contactez pe cel pe care cad sorții în decurs de o săptămână, voi alege pe altcineva și tot așa până când cartea ajunge la unul dintre cei care au lăsat un comentariu. Aveți grijă ca adresa de email pe care o puneți la comentarii să fie una validă și să aveți acces la ea.

Comentariile pot fi la articolele generale, la studii, la recenzii, la articolele tehnice sau la articolele despre legislație, pe scurt, oriunde comentați pe acest portal, contează cu o singură excepție. Toate participă, cu excepția comentariilor la acest anunț. Comentariile la acest anunț se consideră cereri de lămuriri sau „în afara terenului”. La articolele care au secțiunea de comentarii închisă, nu se admit comentarii, treceți mai departe. Pentru a alege ușor un articol oarecare puteți folosi de exemplu rubrica de articole „La întâmplare” din stânga.

Biblia despre care vorbeam este îmbrăcată în copertă de piele (ca să nu greșesc nu-mi dau cu părerea dacă e sintetică sau naturală), are fermoar cu ajutorul căruia se închide foarte compact (ceea ce o face ideală pentru luat în călătorii) și are semn de carte inclus (galben). Dimensiunile sunt de 20 cm x 14 cm x 3 cm. Este tipărită în 2008 cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și cu binecuvântarea P.F. Daniel. Are ISBN 978-973-616-118-6 iar prețul în librării este de 120 de lei. În continuare vedeți și câteva poze. Spor la comentat.

Actualizare 02.02.2013: Am început să pun într-o listă comentariile participante. Se află aici. Sunt și numere de ordine așa că tragerea la sorți ar trebui să fie relativ simplă.

Biblia de voiaj - copertă, Serafim - 31.01.2013
Biblia de voiaj - prima pagină, Serafim - 31.01.2013
Evanghelia după Ioan, Serafim - 31.01.2013

Comentarii

întrebare

Nu vă supărați am și eu versiunea Bartolomeu Anania a Bibliei și vreau să îi fac o copertă ca cea din imagine. Știți cumva unde pot comanda sau cine face așa ceva la comandă ? Ideea e că eu vreau să por Biblia cu mine mereu dar îmi trebuie o copertă cu fermoar ca cea din imagine .

imaginea utilizatorului Serafim

Nu șțiu

Biblia în forma care o vedeți în imagine se găsește de cumpărat pe la unele biserici. Se numește biblia de călătorie. Probabil că puteți apela la un legător sau la cineva care lucrează într-o tipografie să vă facă o copertă așa cum doriți dumneavoastră.

Emite conţinut