Primiți cu colinda? - Colo sus la răsăritu

imaginea utilizatorului Serafim
Versiune pentru tipărire
Your rating: None Average: 5 (250 votes)

O prietenă mi-a atras atenția asupra unui colind foarte frumos zilele astea. Îl avea și ea de la o altă prietenă... Mi-a plăcut și am transcris textul.

Colo sus la răsăritu
Este-un măr mare-nfloritu,
Cu crengile la pământu
Șî cu merile d'argintu.
Iar sub măru ce mierare
Erau masă dă mătasă.

La masă cine ședeare
Ședea bunul Dumnezău
Sfântul Pătru și Ioanu.

La spatile domniloru
Șade-un călugăr batrânu.

Iar călugăru' plângeare,
Dumnezău așa-i grăiare:
Taci călugăre nu plânge
Că Eu țâie drept ți-oi zâce,
Viața Veacului va fire
Și pământul s-o sfârșire,
Când o da ficioru'n tată
Și fata o da în mamă,
Când s-o minți domn pe domnu
Șî n-o crede om la omu.

Șî de-acum până-n vecie
Hristoase mărire ție.

Colo sus la rasaritu

Asculta mai multe audio colinde

Comentarii

De fiecare data, bucurosi de colindatori...

5

Inca de cand eram studenta si activam in Corala Armonia de la Iasi, mersul la colindat era una din "activitatile" preferate de Craciun... Nu conta pe unde cantam colinde (in tramvai, pe strada sau pe la profesori), atmosfera era magica in fiecare iarna. Acum, observ cu tristete ca in fiecare an vin la usa din ce in ce mai putini colindatori pe la oras... :(. Ieri au venit doar 2 fetite... Nu pricep de ce se lasa sa se piarda o asemenea traditie minunata, de care am fost vitregiti in atatia ani de comunism... (Na! Ca mi-a venit si-o idee pentru un articol nou!) Iti multumesc pentru colinda si iti doresc Sarbatori pline de liniste sufleteasca!

Craciun fericit ! Si eu am

Craciun fericit ! Si eu am facut parte in 1997 din corala Armonia . N-am apucat sa merg la colinde atunci, in schimb merg acum. Daca vrem sa avem colindatori, sa-i invatam pe copiii nostri . Ai mei au 2 , 4 si 6 ani si invata si ei colinde si le place mult sa mearga impreuna cu mine la colindat . Cat despre Armonia, am trait acolo clipe foarte frumoase . Pacat ca am plecat din Iasi si am pierdut legatura cu oamenii de acolo. In 2000, cand m-am intors in Iasi, am inteles ca se desfiintase Armonia si mi-a parut foarte rau . Mi-am dorit mult sa se reinfiinteze , desi nu mai stiu nimic despre dl Gadei sau despre alti membri ai coralei.

Primim, primim cu

Primim, primim cu bucurie!
Colindăm împreună, vestind bucuria Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.Vă doresc ca Sfintele sărbători de Crăciun, să vă aducă bucurie, sărbători frumoase şi să petreceţi creştineşte .

Marire-ntru cele'nalte !

http://www.youtube.com/watch?v=4hDaYtQuDnk&feature=related

Emite conţinut