Schimb de cărți (noiembrie 2010, Iași)

imaginea utilizatorului Serafim
Versiune pentru tipărire
Your rating: None Average: 5 (247 votes)

Astăzi la orele 17, la librăria Avant-Garde a avut loc un eveniment cu numele "Schimb de cărți", ediția noiembrie 2010. Am participat pentru a doua oară, la distanță de câteva luni, și probabil voi încerca să ajung și în luna decembrie. Evenimentul este un fel de bibliotecă mobilă și nu numai. Se aduc diverse cărți, fiecare caută să vadă ce cărți au adus ceilalți și în cele din urmă se stabilește cine, ce cărți ia acasă să citească, cu angajamentul că le aduce înapoi la următoarea întâlnire. Este o metodă ieftină și eficientă ca să apuci să citești multe cărți la care probabil ai avea acces mai greu.

Și nu se oprește doar aici. Întâlnirile durează câte 2-3 ore timp în care se discută pe marginea cărților, se fac mini-recenzii verbale și toate acestea într-un cadru foarte neoficial. În Iași de obicei întâlnirile au loc la librăria cafenea Avant-Garde de pe strada Lăpușneanu. Uneori discuțiile fug de la carte la filmul care s-a făcut după carte, se sare la alt film și se discută despre cartea care a stat la baza acelui film sau pur și simplu se ajunge la discuții mai mult sau mai puțin filozofice referitor la psihologia animalelor și dacă este corect sau nu ca acel domeniu de studiu să se numească așa.

Dacă vă place să citiți, dacă vă face plăcere să participați la discuții deschise pe marginea cărților citite și nu numai, poate nu este o idee rea să vedeți dacă nu cumva există un astfel de eveniment lunar organizat și în orașul dumneavoastră. Deocamdată există 25 de orașe pe hartă dar se mai pot adăuga în cazul în care există doritori în zona în care vă aflați. Și chiar dacă nu v-ați dat în vânt după citit până acum, cine știe, poate vă lovește pasiunea de cărți privind, ascultând și participând la discuții. Merită încercat, nu?

Schimb de cărți, Iași, noiembrie 2010, Serafim - 28.11.2010

Comentarii

Si ce au zis cand au vazut un

Si ce au zis cand au vazut un calugar in mijlocul lor?

Binedispunere

Hai ca m-ati binedispus cu comentariul asta.... :-)
Pai cititul cartilor sau dragostea pentru ele sunt incompatibile cu calugaria?

nu

n-am zis asta; ma intrebam daca prezenta parintelui a starnit discutii legate de biserica,/ popi, barbi, clopotele de Duminica si alte impedimente care stau in calea credintei... tanarului iubitor de carte nereligioasa (nu ca as avea ceva impotriva ei)

imaginea utilizatorului Serafim

Oamenii...

Am descoperit și eu în timp, că oamenii care nu suferă de lene de a citi și a gândi nu au prea multe prejudecăți referitor la orientare politică, sex, religie sau altele de acest fel. În plus, mi se pare normal ca oriunde se adună mai mulți oameni pentru a face o lucrare bună, să fie de față măcar un călugăr sau un preot ca să binecuvinteze lucrul bun făcut. Iar citirea cărților este un lucru foarte bun. Acuma, probabil că nu toți sunt de acord cu această afirmație dar eu așa cred și ceea ce cred, încerc să fac.

imaginea utilizatorului Serafim

Apoi, ce să zică?

Au zis "bună sara" ca orice oameni care se bucură să aibă cu cine sta la voroavă despre cărți și nu numai :)

Emite conţinut