Părintele Arsenie Boca - un mesaj pentru români [probabil fals]

imaginea utilizatorului Serafim
Versiune pentru tipărire
Your rating: None Average: 4.9 (255 votes)

Am găsit o înregistrare tare faină cu vocea părintelui Arsenie Boca. Am încercat să și transcriu mesajul ca să fie mai ușor de urmărit.

Arsenie Boca despre Magia cuvintelor.

Să începem ca și o poveste, ca și pe vremuri, ca și pe vremuri imemoriabile când țăranul român era la munca câmpului, singura lui grijă era cum îi va fi recolta. Alte griji nu mai avea. Și nici de asta nu avea nevoie că știa că oricum dacă e creștin adevărat atunci Dumnezeu are El grijă de recolta lui. Eh, la acele timpuri trebuie să ne întoarcem noi acuma că tare am luat-o razna. Așa o luăm noi pe coclauri să fie mai greu decât trebuie. Că așa-i neamul român. El trebuie să se zbată că-i place lui. Îi place să se zbată dar și multe izbândește că e bine, e bine. E bine să fii cu Dumnezeu sa ai pace, să ai pace multă, multă de tot. Când ești cu Dumnezeu nu-ți mai trebuie nimica. Așa că române ce tot alergi? Ce tot alergi încolo și încoace și nu dobândești nimica. Cineva tot îți spune că acolo vei găsi nemurirea. Dar n-o găsești în lucruri exterioare că n-ai cum. Uită-te acolo înauntru, în inima ta blândă și vei vedea că numai Lumina îți poate aduce valoarea aceea care o cauți de atâta vreme. Care ai pierdut-o, ai risipit-o. Dar n-a fost vina ta că de ce ar fi vina ta? Au venit alții și ți-au băgat tot felul de chestii prin cap cum că trebuie să faci aia și aia și aia ca să fii fericit dar fericirea nu vine. Nu vine așa. Ea se dobândește. Și cum se dobândește ea? Numai prin muncă. Muncă. Muncă interioară. Acolo trebuie să muncești române. Numai acolo, numai acolo, numai acolo. Așa că ascultă-mă, dacă mai ai acolo, mai găsești undeva în tine voință, ascultă-mă ce-ți spun acum. Tot binele îți vreau eu. De ce ți-aș vrea răul? Oprește-te! Atâta tre' să faci, să te oprești. Să te oprești și să privești iară firul de iarbă, să vezi floarea să-i simți parfumul, să te închini la sfântul Soare și să-I mulțumești că ți-a mai dat o nouă zi. Să asculți foșnetul frunzelor, ciripitul păsărilor și acolo, acolo, în liniștea aceea, în liniștea aceea multă acolo să te găsești tu pe tine din nou. Și vei deveni ce-ai fost cândva iară.

Actualizare 01.06.2014: Se pare că mesajul nu este al părintelui Arsenie. Voi încerca să fiu mai atent pe viitor. Iertați-mă.

Comentarii

esenta e importanta,nu forma !

"Să te oprești și să privești iară firul de iarbă, să vezi floarea să-i simți parfumul, să te închini la sfântul Soare și să-I mulțumești că ți-a mai dat o nouă zi.' NU stiu daca textul apartine parintelui Arsenie Boca;si nici nu ma intereseaza. Indemnul de mai sus este sa traim in prezent,sa ne linistim,sa traim fara griji,asa cum este scris si in Biblie. Sa te inchini si sa multumesti la soare,este metaphoric,adica sa simti recunotiinta inlauntrul tau fatza de tot ceea ce te inconjoara.Este vorba de a simti mai multi,si a gandi mai putin.

"Creştinul e cel care nu trăieşte nici în trecut, nici în viitor, ci numai în prezent. Trecutul nu-l apasă, viitorul nu-l îngrijorează."
(Nicolae Steinhardt, Jurnalul fericirii.

Acest mesaj nu aparţine

Acest mesaj nu aparţine Părintelui Arsenie Boca ci provine de la nişte ezoterişti care susţin că primesc mesaje de la ierom. Arsenie Boca prin aşa zisa rătăcire numită channeling.

imaginea utilizatorului Serafim

O fi...

Aveți și ceva dovezi pentru ceea ce spuneți sau este doar o acuză (semi)anonimă? Oameni care l-au auzit vorbind pe părintele Arsenie pe când era în viață spun că vocea seamănă destul de bine. În plus mesajul corespunde cu ceea ce spunea și cu ceea ce a scris părintele prin urmare revin cu întrebarea: aveți vreo dovadă că nu este mesajul lui?

Sa nu crezi tot ce auzi!

Nici vocea si nici mesajul nu este a Parintelui Arsenie Boca. Si sustin aceasta cu tarie indemnat fiind de un parinte care l-a cunoscut pe Parintele Arsenie indeaproape - nu este vocea Dansului, chiar daca seamana. Nu este nici mesajul parintelui - este cel mult inspirat din vreo carte/lucrare a parintelui, insa cu adaosuri ale celui care interpreteaza vocal. Va rog frumos sa cititi, iar daca nu veti ajunge la aceeasi concluzie cu mine, macar sa va puna pe ganduri.
Am facut si o mica investigatie.
- Cel care a publicat acest asa zis mesaj al Parintelui Arsenie se numeste Claudiu Lucian Ardelean.
- Din cele 18 videoclipuri incarcate pe youtube doar acesta aminteste de parintele Arsenie sau de credinta ortodoxa, restul contin elemente ezoterice, de sincretism s.a.
- Este "autorul" sau "proprietarul" a nu mai putin de 18 (optsprezece) bloguri [...Serafim...].
- Daca veti parcurge doar cateva randuri de pe oricare din aceste bloguri [...Serafim...] va veti convinge cine este cel care transmite acest asa zis mesaj al Parintelui Arsenie.
- Autorul "mesajului" este un om ratacit - sper sa nu gresesc - care, probabil, doreste notorietate folosindu-se de numele si autoritatea Parintelui nostru drag; doreste sa-si expuna ideile sale toxice pe care oamenii desigur le-ar primi mai usor daca ar veni din gura unui mare sfant al Bisericii noastre stramosesti.
Concluzia - este cea din primele randuri pe care le-am scris. Deocamdata, din pacate, nu a aparut nicio inregistrare audio sau video a Parintelui Arsenie Boca.
Parinte Serafim si Dumneavoastra care cititi - este atat de frumos intreitul indemn care sta ca motto al acestui blog. Ei bine in acest caz consideram ca e potrivita prima parte : "SA NU CREZI TOT CE AUZI!".
Parinte Arsenie roaga pe Dumnezeu sa mantuiasca sufletele noastre.
Binecuvantati si ma iertati.

[Am scos adresele pentru că pot fi foarte dăunătoare, am marcat locurile unde au fost cu numele meu. Serafim.]

imaginea utilizatorului Serafim

Mulțumesc

Mulțumesc pentru avertizare. Am scos legătura către film și am modificat titlul pentru mai multă claritate.

Sfantul Soare

Arsenie Boca spunea ' Să te oprești și să privești iară firul de iarbă, să vezi floarea să-i simți parfumul, să te închini la sfântul Soare și să-I mulțumești că ți-a mai dat o nouă zi.'

Bartolomeu Anania spunea, cu valoare de crez de viata: "Mama ne zicea noua, copiilor, un proverb pe care-l mostenise de la inaintasii ei: "Decat sa intind in unt si sa ma uit in pamant, mai bine sa intind in sare si sa ma uit la soare". Daca m-ar intreba cineva: "Ce-ai invatat de la mama dumitale?", i-as raspunde: "Asta am invatat: sa ma uit la soare. Si daca Dumnezeu va harazi aceasta lumina si dincolo de mormant, voi fi, intr-adevar, fericit"".
http://www.formula-as.ro/2011/955/spiritualitate-39/ortodoxia-pierde-un-...

Restul este tacere...

Un mesaj din inimă

Întotdeauna Părintele Arsenie vorbea de la inimă către inimă, folosind cuvinte simple. Numai un cunoscător al fericirii poate vorbi despre adevărata fericire şi le poate dori tuturor să cunoască fericirea. Mulţumesc pentru transcriere.

Teatru radiofonic

Vocea nu apartine par. Arsenie Boca, ci face parte dintr-o piesa de teatru radiofonic dedicata memoriei parintelui.

imaginea utilizatorului Serafim

Mulțumesc

Mulțumesc pentru informație. Rămâne mesajul părintelui chiar dacă vocea e împrumutată :)

sfantul Soare"

cum talcuiti : "să te închini la sfântul Soare și să-I mulțumești că ți-a mai dat o nouă zi." ??

imaginea utilizatorului Serafim

"Sfântul Soare"

Mie mi se pare foarte evident că face referire la Dumnezeu.

Mai întâlnim uneori părinți care fac referire la Dumnezeu (Tatăl) numindu-l Soare ca sursă a Luminii (Hristos) care a venit în lume sau uneori chiar alegoria Soare = disc + rază + lumină adică Sfânta Treime.

sfantul soare

Nu ne inchinam la astre , expresia corecta este "Soarele dreptatii", pentru a nu crea confuzii si sa ne trezim in loc de crestini , odolatri.

imaginea utilizatorului Serafim

Adevărat

Așa este :)

Emite conţinut