Epidemia de citit

imaginea utilizatorului Serafim
Versiune pentru tipărire
Your rating: None Average: 5 (224 votes)

„Căci nu este alta și mai frumoasă și mai cu folos în toată viața omului zăbavă decît cetitul cărților” zicea Miron Costin și iată că nu i s-a pierdut chiar cu totul învățătura nici până în ziua de azi. Un grup de voluntari a organizat azi Lecturi Urbane în Iași. Au citit prin mijloacele de transport în comun și au îndemnat și pe alții la citit dar eu pentru că prefer mersul pe jos n-am prins partea asta.

După aceea însă s-au adunat în Piața Unirii și au organizat un adevărat club de citit. Au adus cărți de acasă și au primit cărți de la Humanitas și de la alte librării și au început să îndemne la „citit în grup” pe cei care treceau prin piață. Fiecare putea să-și aleagă câte o carte și apoi să se așeze și să înceapă să citească. Cei care n-au terminat de citit cărțile cu pricina în cele două ore cât a durat evenimentul le-au luat acasă cu specificația că după ce le termină de citit să le dea și altcuiva să le citească. Altfel spus, cartea nu este pentru colecție ci pentru luminarea sufletului. Așa cum am spus unii și-au adus cărți de acasă și pentru că nu duc lipsă de cărți, am venit și eu cu cartea mea, un Sony Reader PRS505. Am citit vreo două cărți până am stat pe acolo și am început-o pe a treia, am mai făcut și poze printre picături. Probabil dacă aș fi stat acasă aș fi citit mai mult dar mă bucur că am participat la eveniment măcar pentru faptul că am putut să răspund la o grămadă de întrebări despre cărțulia cu care mă delectez de mai mult de un an și am văzut că încă mai este lume care citește. Știu că sunt mulți care citesc ziare și bloguri dar chiar am văzut oameni citind cărți și asta m-a bucurat foarte mult.

E ca atunci când te știi bolnav și parcă e altfel când vezi că nu ești singur. Când vezi că uneori se declanșează o adevărată molimă, o epidemie de citit. Ăsta este un soi de boală pe care, eu cred că, ar trebui să-l cultivăm mai des. Poate ne-ar lua mai des ecranele televizoarelor și calculatoarelor din fața și am deveni o lume mai clară, mai frumoasă, mai deschisă. Voi ce ați citit azi?

Piața Unirii înainte de începerea evenimentului, Serafim, 5 iunie 2010
Au început să se adune organizatorii, Serafim, 5 iunie 2010
Tricouri pictate manual, Serafim, 5 iunie 2010
Fotograful are tricou pictat de el, Serafim, 5 iunie 2010
Cărțile au fost marcate "Citește și dă mai departe", Serafim, 5 iunie 2010
Organizarea, cărți, cutii, oameni, Serafim, 5 iunie 2010
Una dintre cutiile cu cărți, Serafim, 5 iunie 2010
Tricouri, Serafim, 5 iunie 2010
A început lumea să citească, Serafim, 5 iunie 2010
Citire în grupuri și grupulețe, Serafim, 5 iunie 2010
Încep să se unească grupurile de cititori, Serafim, 5 iunie 2010
Trecătorii sunt îmbiați cu câte o carte, Serafim, 5 iunie 2010
Începe să se instaleze epidemia de citit, Serafim, 5 iunie 2010
Crește numărul cititorilor, Serafim, 5 iunie 2010
Se aleg cărți, se citește, se discută, Serafim, 5 iunie 2010
Așa arată o epidemie de citit, Serafim, 5 iunie 2010
Epidemie de citit din alt unghi, Serafim, 5 iunie 2010
S-a format un al doilea grup în mijlocul pieței, Serafim, 5 iunie 2010
Se întărește al doilea grup, Serafim, 5 iunie 2010
El a inițiat al doilea grup, Serafim, 5 iunie 2010
Al treilea grup, Serafim, 5 iunie 2010
Oameni interesați de cărți și de citit, 5 iunie 2010
Echipa de voluntari, 5 iunie 2010
Unii au mai rămas, 5 iunie 2010

Comentarii

Un proverb spune: "A sti sa

Un proverb spune: "A sti sa citesti, dar a nu citi, este aproape acelasi lucru cu a fi analfabet." Gasiti-va timp pentru a citi in fiecare zi. Citirea unei carti de un autor pe care il admiri face ca o parte din stralucirea lui sa te cuprinde si pe tine. O. Holmes spunea: "Orizontul gandirii, odata largit de o idee, nu va mai reveni niciodata la dimensiunile de dinainte". Poti sa reduci cheltuielile cu chiria, cu mancarea sau hainele, dar niciodata sa nu renunti sa investesti in carti bune.

Emite conţinut