Lacrimile și violența

imaginea utilizatorului Serafim
Versiune pentru tipărire
Your rating: None Average: 5 (234 votes)

Oamenii care nu plâng, devin violenți. Atunci când într-un om se adună prea multă durere, bucurie, întristare, extaz, dor apare nevoia de a se apăra în fața unei atât de mari agresivități. Apărarea în fața violenței este violentă. Principiul acțiunii și reacțiunii. Unii sparg, trântesc, se iau la bătaie, se mutilează sufletește și trupește apelând la droguri mai mult sau mai puțin legale, de la alcool și sex până la substanțe halucinogene sau tăiat de vene. Alții doar urlă de durere sau țipă de bucurie sau pur și simplu plâng. Plânsul, mare mister, unul dintre cei mai importanți aliați ai oamenilor. Încă de mic am fost învățat că "bărbații nu plâng". Că nu se cade. Minciună și neadevăr.

Hristos a plâns. Cel mai OM dintre toți oamenii, bărbatul desăvârșit. Nu este sluga mai mare decât stăpânul și nici ucenicul mai mare ca învățătorul. Îmi rezerv dreptul să plâng oricând vreau și oricând pot. E mult mai bine decât să-i fac pe alții să plângă.

Știu, nu e "macho". Prefăcătorie de doi lei. Să te crezi bărbat pentru că poți răni. Să te crezi om important pentru că te ascultă lumea. Să uiți că mare este cel care se stăpânește pe sine, nu cel ce stăpânește lumea. E prea ușor să distrugi, să strici. Creația are nevoie de efort.

Se adună multe rele în noi, dorințe de răzbunare pentru palme primite peste obraz la care uneori îl întoarcem și pe celălalt. Dar toate astea aduc multă frustrare care nu dispare decât prin izbucniri violente. Plânsul este o izbucnire violentă. Mai sunt și altele dar nu merită luate în considerare. Nu poți spune "iartă-i Doamne că nu știu ce fac" fără să verși o lacrimă. Poți spune cuvintele, dar rugăciunea și iertarea nu este reală.

Vreți o lume pașnică? Vreți o lume mai bună? Învătăți să plângeți și învățați-vă copiii să plângă. Nu de durerea bătăii ci pentru toate celelate motive din lume.

Comentarii

violent?

Cred ca daca nu plingi devi frustrat, si frustrarea nu duce neaparat la violenta.

imaginea utilizatorului Serafim

frustrarea

Cel puțin în primă fază nu duce. Dar dacă se adună... părerea mea :)

Despre iertare

Cand te doare sufletul, simti ca esti marcat pe viata de acea durere.
Zile intregi cand iti amintesti de acea durere plangi, simti ca durerea sufleteasca tine la nesfarsit.
Durerea de a nu putea ierta. Nu stiu cum socoteste Dumnezeu acele lacrimi.
Vrei sa evadezi undeva unde sa nu mai ai nimic de a face cu acea amintire dureroasa. Dar acel loc nu exista, pentru ca iei durerea cu tine oriunde.
In fiecare zi lupta incepe, iar versi lacrimi, poate totusi azi pot ierta cu adevarat... Asa cum vrea Hristos...
Uneori te izbesti de un gand ca acesta: "Dar, daca vine clipa mortii, atunci ce vei face? De unde il iei pe omul pe care trebuie sa-l ierti?" Si atunci, te retragi singur, in camara sufletului si iti gasesti putina pace, si spui: trebuie sa iert!!!
Lupta aceasta, cred, ca se repeta in fiecare zi, dar intr-adevar oamenii neputiinciosi ca mine pot spune doar cuvintele: "iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac", dar, cum s-a spus mai sus, rugaciunea si iertarea nu sunt reale.
E o durere chinuitoare sa nu poti ierta CU ADEVARAT. Uneori plangeam de aceasta durere, si nu observam ca sunt vazuta. Oamenii care plang sunt uneori condamnati de cei din jur. Sunt luati ca oameni slabi de fire. Si de asta ai tendinta sa te inchizi in tine.

Inchei cu cuvintele unui Părinte:

"Veti vedea ca Dumnezeu va asculta rugaciunile. Strigati din toata inima. Ingenunchiati!
Dimineata faceti trei metanii: "Doamne, intai ai grija de vrajmasii mei!".
Rugati-va pentru ei, rugati-va pentru aproapele!"

Asadar, sa ne rugam unii pentru altii sa putem ierta cu adevarat.
Iertati-ma ca am vorbit asa MULT, ma bucur ca m-am putut deschide.

plansul ma ajuta in situatii grele din viata

eu plang des, plang usor... atat la bucurie cat si la durere.

Lacrimile şi violenţa

Lacrimile sunt o binecuvantare.
Sunt o eliberare in orice imprejurare.
Ne eliberam prin lacrimi, ne curatim sufletul prin lacrimile pocaintei.
Lacrimile de bucurie cresc intensitatea acesteia in sufletul nostru, o putem impartasi altora.

Din toate darurile care le-ar da un suflet pacatos lui Dumnezeu, ce ar alege cel Atotputernic?

LACRIMA!

Oamenii care nu plâng, devin violenți. ...

Îmi aduce aminte de o profesoară a mea, care scria într-un jurnal, pe care m-a lăsat să-l citesc. Un fel de "blog" din anii 1967.
"Dacă viața nu mi-ar fi dat lentilele de lacrimi, multe, foarte multe lucruri ar fi scăpat privirilor mele."
Poate erau multe lucruri scrise în acel jurnal dar.... eu pe acesta l-am reținut până azi.

Exista si alte metode

Am citit cu atentie toate cele scrise, si cu tot respectul: nu sunt de acord.

Exista activitati care in coditii normale ar distrage atentia unei persoane de la durere. Nu cred ca a sta si a-ti plange de mila rezolva o situatie. Personal nu ma detensioneaza plansul. In schimb, ma detensioneaza schimbarea de situatie care ar fi provocat plansul.

Cu alte cuvinte, mi se pare mai normal sa mergem mai departe incercand sa schimbam ceva, decat sa ne plangem de mila.

PS: chroot /local/newlife /bin/newlifeshell ;)
_______________
Raposatul

alte metode inselatoare

Nici nu mai stiu de cand nu am mai plans - ma refer la situatii dificile la serviciu sau probleme in familie. Poate de cinci ani ori sase.
Da, am luptat, am schimbat unele lucruri, dar mai mult m-au schimbat ele pe mine. Si-asa am devenit "mai rezistenta", mai dura, mai violenta chiar.
Acum sunt genul de persoana pe care nu mi-ar fi placut s-o cunosc inainte, sa-i fiu prietena. Probabil nici acum nu ma simpatizez prea tare.
Si cred ca ar fi fost mai bine pentru sufletul meu sa nu uit sa plang si sa schimb mai degraba locurile decat oamenii.
Am pierdut blandetea in schimbul "intelepciunii" lumesti.
Ce-mi voi invata copiii?

Exista si alte metode...

Ai perfecta dreptate. Te-ai intrebat vreodata Ce este plânsul?. De ce OMUL mai ales are aceasta însușire, de a plânge? (asta spunem noi, din egoism, dar sa stii ca si celelalte fiinte au aceasta însușire). Nu cumva plânsul este UN DAR DIVIN de a putea trece peste anumite momente dificile din viață? Tu ai plâns vreodată de bucurie, de emoție, de tristețea pierderii cuiva drag, de ciudă că nu ai reușit sa realizezi un scop propus? Dacă răspunsul tău este negativ, înseamnă că ești o stâncă de piatră. Dar nu sunt sigur pentru ca uneori... și pietrele plâng. (assiris)

Plans

Cele mai frumoase lacrimi sunt cele de bucurie, asa sa ne ajute cel de sus.
DanyB

Perfect Adevărat

Pentru toate celelalte motive din lume, inclusiv "bucuriile".
Larisa

Emite conţinut